Image

Projekt Šarena škola za cilj ima senzibilizaciju djece i mladih na iskustva odrastanja vršnjaka u različitim, šarolikim obiteljima i institucionalnim okruženjima. Obitelji su različite, velike i male, jednoroditeljske i dvoroditeljske, posvojiteljske i udomiteljske, multikulturalne i multirasne…..šarenih boja i oblika! Svaka obitelj je na svoj način posebna i jedinstvena, ali ono što ih sve spaja je ljubav!

U okviru projekta Šarena škola učenici i učenice osnovnih i srednjih škola imaju priliku sudjelovati na radionicama Adopte na kojima raspravljamo o iskustvima odrastanja mladih u domovima za djecu, udomiteljskim obiteljima, specifičnim temama koje se javljaju u posvojenju, uče kako razgovarati s vršnjacima o osjetljivim temama…bogate svoj pojam obitelji :).

Klikom na ikone u nastavku preuzmite plakate i bedževe s porukama podrške i podržavanja šarolikih obitelji! Ove predivne radove izradili su učenici i učenice Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u Zagrebu, a nadahnuti su porukama projekta. Izradite svoj plakat ili bedž i nosite ga ponosno, ukrasite njima prostor vrtića, škole, sobu…jer ljubav nema granica!

Projekt je omogućen uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Zagreba.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image