GRUPA PODRŠKE ZA POSVOJITELJE

Dragi naši, kreće nova grupa podrške za posvojitelje iz cijele Hrvatske!

Ova grupa podrške namijenjena je posvojiteljima koji su posvojili dijete unazad godine dana, još uvijek upoznaju i uspostavljaju odnos s djetetom i suočavaju se s puno osobnih nedoumica i pitanja vezanih uz roditeljstvo. Sudjelovanje u grupi namijenjeno je svim posvojiteljima, bez obzira na bračni status i dob djece. Pritom je važno da ste spremni na preispitivanje vlastitih gledišta i da se želite razvijati, na dobrobit svog djeteta i vas samih.

Sva naša dosadašnja iskustva pokazuju da je podrška jako važna u periodima većih promjena, kao što je dolazak djeteta, kretanje u vrtić ili školu, ali i u drugim situacijama koje ne moraju izravno biti povezane s djetetom.

Stoga će se u grupi prorađivati teme poput: tranzicije u roditeljstvo, izgradnje odnosa i privrženosti, odgojno usmjeravanje i rješavanje sukoba, unutarnji resursi za roditeljstvo, identitet posvojenog djeteta, podrška socioemocionalnom razvoju djeteta, podržavanje dobrobiti obitelji, razvojni put djeteta i brojne druge.

Vodstvo psihologinje, iskusne stručnjakinje u neposrednom radu s posvojiteljskim obiteljima i razmjena iskustava između posvojitelja koji prolaze slične izazove s iskustvom u radu s posvojiteljskim obiteljima, godinama se pokazuju kao velika prednost te Adoptu čine mjestom razumijevanja, usmjerenja i oslonca.

Grupa podrške je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Adoptino savjetovalište“ tijekom koje će se ukupno održati 10 susreta.

S obzirom na epidemiološku situaciju, grupa će se održavati online, u večernjim satima putem ZOOM platforme.

Prvi susret grupe održat će se 01.3.2022. s početkom u 18:00 sati, a daljnji raspored će se dogovarati s voditeljicom grupe.

Aktivnost se provodi u okviru projekta „Adoptino savjetovalište“, uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te je sudjelovanje u grupi besplatno.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da najkasnije do 28.02.2022. godine ispunite online prijavni obrazac ovdje. Ako se prijavljujete u paru, svaki partner mora zasebno ispuniti prijavni obrazac.

 

hand 838975 640