Održana tribina „Različitostima DA, nasilju NE“

ADOPTA je u suradnji s OŠ Okučani i Industrijsko-obrtničkom školom Nova Gradiška organizirala tribinu „Različitostima DA, nasilju NE“, koju smo 20.5.2021. održali putem ZOOM-a.

Cilj tribine bio je oko „virtualnog stola“ okupiti stručnjake ključnih sektora u lokalnoj zajednici te razmotriti različite perspektive i modele pomoći u poticanju prihvaćanja različitostis ciljem prevencije vršnjačkog nasilja i stvaranja tolerantnijeg društva.

Uvodna izlaganja održale su:

  • Prof.dr.sc. Dejana Bouillet (Učiteljski fakultet u Zagrebu) s temom „Pogled na različitost i (ne)nasilje – razvojna perspektiva“  te 
  • Marina Bujas, pedagoginja u OŠ Okučani i Marija Luketić, pedagoginja u Industrijsko-obrtničkoj školi, Nova Gradiška, koje su govorile na temu „NEnasilje počinje sa mnom“

 

2021 05 tribina SS 01s

 

U raspravu su se uključili Manuela Strinavić, psihologinja iz CZSS Nova Gradiška i Tomislav Gudović, policijski službenik Policijske postaje Okučani te su nam pružili vrijedna saznanja i informacije iz svog djelokruga. 

Dinamična diskusija je rezultirala nekolicinom inicijativa usmjerenih na intenziviranje međuresorne suradnju i povezivanja u lokalnoj zajednici, sa svrhom pravodobne razmjene informacije i unapređenja zaštite prava i dobrobiti djece. 

Tribinu je moderirala Dubravka Marušić, voditeljica projekta „Šarena škola – Različitostima DA, nasilju NE!“.

 

Projekt „Šarena škola – Različitostima DA, nasilju NE!“ provodi se uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.