NOVO – Socijalnopedagoška podrška za posvojitelje tinejdžera!

Grupe podrške

 

Nakon uspješno završenog ciklusa u 2019. godini, s veseljem vas obavještavamo o nastavku ciklusa socijalnopedagoških grupa podrške za roditelje adolescenata.

Na grupi podrške razgovarati će se o problemima u ponašanju djece i mladih, odgojnim postupcima, oblicima podrške djeci i roditeljima te naglasak stavljamo na aspekte pozitivnog razvoja i afirmaciju djetetovih „jakih strana“, vještina, znanja i sposobnosti.

Problemi u ponašanju javljaju se pod utjecajem različitih čimbenika rizika na strani samog djeteta, u obitelji, školi i širem socijalnom okruženju. Sam pojam „problemi u ponašanju“ odnosi se na ponašanja kojima dijete ugrožava ili nanosi štetu sebi i/ili drugima te se razlikuju po vrsti, složenosti, trajanju, intenzitetu i po posljedicama koje mogu nastati za dijete i/ili njegovu okolinu. U prevladavanju prisutnih problema u ponašanju djeteta ključna je uloga i način reagiranja roditelja, koji imaju potrebu i pravo na različite oblike podrške.

Grupa će se sastajati jednom mjesečno (8 susreta) u popodnevnim satima u prostorijama Adopte. Trajanje ciklusa je usklađeno s razdobljem školske godine 2020./2021., a prvi susret planiran je potkraj ovog mjeseca. Grupa je zatvorenog tipa, što znači da nakon što je formirana, nije moguće dodatno uključivanje novih sudionika/ca. S obzirom na epidemiološku situaciju, tijekom susreta će se poštovati mjere zaštite.

*Na prvom susretu grupe sudionici će se upoznati s dinamikom i načinom rada te tada mogu odlučiti hoće li se obvezati na sudjelovanje u grupi.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da nam se javite najkasnije do ponedjeljka, 21. rujna 2020., putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Grupa podrške sufinancirana je u okviru projekata Adopte.

Više informacija o ADOPTinim grupama podrške možete saznati na:
 http://adopta.hr/posvojitelji/terapijske-i-druge-grupe-podrske.html 

 

***

O voditeljici grupe: Dubravka Marušić, socijalna pedagoginja s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom i djelovanjem posvećenim zaštiti i zagovaranju prava djece, s naglaskom na radu s djecom u posebno rizičnim životnim situacijama (djeca u riziku i s problemima u ponašanju, djeca u sukobu sa zakonom, djeca bez pratnje/u migracijama, problematika nestanaka djece). Organizirala je brojne stručne skupove, edukacije i konferencije u područjima prevencije i zaštite djece u riziku i s problemima u ponašanju

Profesionalni doprinos ostvarivala je u neposrednom radu s djecom i njihovim roditeljima, a danas radi kao članica Adoptinog stručnog tima, na poslovima direktorice razvoja.