ADOPTIN VIKEND POSVOJENJA U DUBROVNIKU - 18. i 19. svibnja 2018.

Obitelj se rađa na različite načine, a jedna od njih je i posvojenje. Iako je posvojenje općenito pozitivno prihvaćeno u hrvatskom društvu, postoji dosta tema vezanih uz posvojenje oko kojih vlada tišina. Prostor za razgovor o tim temama pokušavamo otvoriti u Dubrovniku, tijekom VIKENDA POSVOJENJA, kroz različite aktivnosti.


PETAK, 18.05.2018.

14:00-16:00

LOKACIJA

DURA
Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Branitelja Dubrovnika 15

  Dubrovnik1


STRUČNA EDUKACIJA „PRIPREMA DJETETA NA POSVOJENJE“

Ova stručna radionica razvijena je na osnovu istraživanja, stručnih materijala i iskustava naših stručnjakinja u radu s posvojiteljskom zajednicom. Cilj edukacije je upoznati sudionike i sudionice s utjecajem dobre pripreme na uspješnost posvojenja, predstaviti načela dobre prakse u pripremi djece na posvojenje te potaknuti razvoj potrebnih vještina stručnjaka/inja.

Bavit ćemo se idućim temama:

1) svrha i važnost pripreme djeteta na posvojenje

2) proces gubitka i tugovanja kod posvojenog djeteta

3) uloga svih dionika u procesu pripreme djeteta na posvojenje

4) koraci u pripremi za posvojenje

5) odlazak djeteta u novu obitelj

Namijenjeno: stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji su u kontaktu i rade s djecom iz sustava socijalne skrbi.

EDUKACIJA JE BESPLATNA.

Zbog ograničenog broja mjesta, prijava je obavezna. Prijaviti se možete ovdjePrijavnicu molimo ispunite najkasnije do 16.05.

Edukacija je prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika.


PETAK, 18.05.2018.

17:00-18:30

LOKACIJA

DURA
Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Branitelja Dubrovnika 15

  Dubrovnik2


RADIONICA ZA POSVOJITELJE I POTENCIJALNE POSVOJITELJE „KAKO RAZGOVARATI S OKOLINOM O POSVOJENJU“

Cilj radionice je ponuditi posvojiteljima mjesto za razgovor, razmjenu iskustava i učenje, jer se pokazalo koliko posvojitelji trebaju mjesto podrške na kojem mogu razgovarati sa sebi sličnima i učiti o njima važnim temama.

Govorit ćemo o dijeljenju informacija s okolinom, stručnim službama i odgojno - obrazovnim institucijama, važnosti razgovora o posvojenju za razvoj zdravog, stabilnog i cjelovitog identiteta kod djeteta, načinu osnaženja i zaštite djece od neugodnih komentara i pitanja, uz mnoštvo životnih primjera i praktičnih sugestija.

Naravno, ostavit ćemo i prostora za vas i vaša pitanja kako biste saznali sve ono što vas muči, čega ste se bojali ili niste znali koga pitati. Dobro ste došli bez obzira na dob vaše djece, posvojiteljski "staž", kao i oblike vaših obitelji.

Namijenjeno: osobama koje su posvojili dijete i potencijalnim posvojiteljima.

RADIONICA JE BESPLATNA.

Zbog ogrančenog broja mjesta, prijava je obavezna. Prijaviti se možete ovdje. Prijavnicu molimo ispunite najkasnije do 16.05.


SUBOTA, 19.05.2018.

10:00-12:00

LOKACIJA

DURA
Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Branitelja Dubrovnika 15

 Dubrovnik3


INFOTEKA O DOMAĆEM I MEĐUDRŽAVNOM POSVOJENJU ZA POTENCIJALNE POSVOJITELJE

Pokušat ćemo odgovoriti na sva pitanja koja vas zanimaju: Tko sve može posvojiti? Kome se javiti kad se odlučim za posvojenje? Kamo predati papire? Što mogu očekivati u procesu? Kako si olakšati taj proces? Gdje mogu dobiti podršku? Što mogu očekivati poslije posvojenja? Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje van Republike Hrvatske?  U čemu je razlika između zemalja potpisnica Haške konvencije i onih koje to nisu? Što mogu očekivati u procesu posvojenja? Što međunarodno posvojenje znači za dijete?  I još mnoga druga.

Naravno, ostavit ćemo i prostora za vas i vaša pitanja kako biste saznali sve ono što vas muči, čega ste se bojali ili niste znali koga pitati.

Namijenjeno: potencijalnim posvojiteljima i svima onima koji razmišljaju o posvojenju

Zbog ogrančenog broja mjesta, prijava je obavezna. Prijaviti se možete ovdje. Prijavnicu molimo ispunite najkasnije do 16.05.


SUBOTA 19.05. 2018.

10:30-12:00

LOKACIJA

NARODNA KNJIŽNICA, Ulica od puča 6

 Dubrovnik4


RADIONICA ZA DJECU „Boje moje obitelji“

Na radionici okupljamo djecu s kojom crtamo, razgovaramo i družimo se te ih kroz zabavne i neuobičajene načine vodimo na put primjećivanja i prihvaćanja svih različitosti, s naglaskom na šarenilo obiteljskih struktura.

Aktivnost je prvenstveno namijenjena djeci predškolske dobi od 5-7 godina, ali su dobrodošli i klinci mlađe dobi, roditelji, bake i djedovi, stričevi i tetke! Dođite, navratite, podržite nas!

Tijekom radionice mogu se kupiti slikovnice i ostala ADOPTINA izdanja (http://www.adopta.hr/adoptateka/adoptina-izdanja).

Namijenjeno: djeci 5-7 godina starosti

Radi ograničenog broja mjesta, molimo potvrditi dolazak na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Molimo u prijavi navedite broj i dob djece čiji dolazak prijavljujete.

 
VIKEND POSVOJENJA se provodi u okviru programa Centar posvojenja, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ujedno zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Dubrovnik, Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika i Knjižnicama Grada Dubrovnika na suradnji i podršci!