Theraplay

ADOPTA, udruga za potporu posvajanju, u suradnji s Theraplay Institute (USA) i Centrom za primjenjenu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizirala je četverodnevnu edukaciju Terapije kroz igru (Theraplay) namijenjenu institucijama i stručnjacima profesionalno usmjerenima na rad s djecom i obitelji.

 

Terapija kroz igru (Theraplay) je direktivna, interaktivna, kratkotrajna terapija igrom, čiji je cilj pomoći djeci koja imaju poteškoće u ponašanju, privrženosti, razvoju ili su doživjela neku traumu da promjene ponašanja. Pokazala se posebno učinkovitom kod djece koja imaju poteškoća s prilagodbom i privrženošću (npr. djeca u posvojiteljskim ili udomiteljskim obiteljima), kod djece s poremećajima pažnje (ADD ili ADHD), poremećajima ponašanja, poremećajima iz spektra autizma, sramežljivosti i socijalne anksioznosti. Također se pokazala uspješnom kao prvobitni tretman za pomoć djeci s razvojnim poremećajima ili djeci koje je teško liječiti – npr. s dijagnozama poput poremećaja s prkošenjem i suprotstavljanjem ili onima koji su nesuradljivi, agresivni, ćudljivi ili socijalno povučeni (više informacija o tome kako se Theraplay razlikuje od ostalih terapija igrom ovdje te na http://www.theraplay.org).

 

Radionica se održavala na engleskom jeziku, a vodili su je iskusni terapeuti i licencirani treneri Terapije kroz igru (Theraplay) (više o njima ovdje).

 

Pogledajte kako je bilo na radionici Theraplay metode, koja se pokazala uspješnom u rada sa obiteljima i djecom koja imaju poteškoće u razvoju privrženosti, ADHD, autizam...

 

Hvala trenerima Theraplay Instituta i čestitamo sudionicima! Od sada se elementi Theraplay metode dostupni korisnicima u Splitu, Zagrebu, Puli, Osijeku.