Andreja Turčin, predsjednica Udruge

Andreja Turčin, mr. sc., majka prekrasne djevojčice, članica je Udruge od 2013., a na Skupštini 2015. izabrana je za članicu Upravnog odbora s posebnom odgovornošću za pitanja izvora financiranja.
Energična je i odlučna u nastojanjima da svijet učini boljim, tolerantnijim i ljepšim mjestom za život. Ponekad nestrpljiva i direktna, ali uvijek iskrena. Lako se pali, malo teže gasi, uvijek kaže što joj je na umu, ali je zato jednostavna i ugodna za druženje. Vjeruje u ljubav, ljude i pozitivne emocije. Voli putovanja, druženja, upoznavanje novih kultura i običaja. Obožava žute cvjetiće, naročito suncokret jer se poput njega uvijek okreće prema suncu.

 

Dorja Mučnjak, zamjenica predsjednice Udruge

Dorja Mučnjak, majka preslatkog dječaka, jedna je od osnivača Udruge. Od osnutka aktivno sudjeluje u organiziranju i provođenju aktivnosti Udruge. Od 2013. do 2016. godine bila je članica Upravnog odbora s posebnom odgovornošću za pitanja nakladništva, a od 15. ožujka 2016. do veljače 2017. obnaša dužnost tajnice Udruge, kada preuzima dužnost dopredsjednice. Ponekad je vesela, ponekad je tužna. Voli humor, proljeće i rolanje. Voli život. I sanja.

 

Diana Topčić-Rosenberg, članica Upravnog odbora Udruge (status zamrznut)

 Diana Topčić-Rosenberg, mr. sc. javne uprave, jedna od osnivačica i prva predsjednica Adopte (2011.-veljača 2016.). Višegodišnje iskustvo u upravljanju neprofitnim organizacijama i vođenju velikih međunarodnih projekata usmjerila je, zajedno s puno energije, u pozicioniranje Adopte kao referentnog centra u području posvojenja. Kao dužnosnica u Ministarstvu socijalne politike i mladih intenzivno je radila na unapređenju procedure posvojenja te je posebno ponosna na uspostavu sustava koji omogućuje objavljivanje profila djece s ispunjenim pretpostavkama za posvojenje. Vratila se u Adoptu 2017. kao članica Upravnog odbora, s posebnom odgovornošću za zagovaranje te promjene politika i legislative vezane uz prava djece i posvojiteljske zajednice.

Majka prekasne djevojčice, obožava svoju obitelj, čupavog psa i vjeruje u mogućnost promjene.

 

Maja Bakić Kardoš, članica Upravnog odbora Udruge

Maja Bakić Kardoš diplomirana je defektologinja koja završava edukaciju iz Gestalt terapije. Profesionalno je angažirana u području kliničkih ispitivanja lijekova, a vodi te koordinira više timova. Kao majka dvoje posvojene starije djece, ima iskustva te uvid u sustav i izazove s kojima se cijela posvojiteljska zajednica susreće.

 

Brankica Bajić, članica Upravnog odbora Udruge