NOVO – OSNIVA SE NOVA GRUPA POTPORE

Posvojiteljske obitelji po mnogočemu iste su kao i sve ostale – svi mi želimo najbolje našoj djeci i nastojimo im pružiti najviše moguće ljubavi, pažnje, poštovanja i prilike za razvoj u sretne i uspješne odrasle ljude. Ipak, naše se obitelji mogu susretati s posebnim izazovima vezanima uz posvojenje, bilo da se radi o teškoćama prilagodbe djeteta ili pak nošenjem sa specifičnim zahtjevima koje naše roditeljstvo sa sobom nosi. Svjetska istraživanja, a i zadnje Adoptino http://www.adopta.hr/adoptateka/adoptina-istrazivanja, pokazalo je da posvojitelji često izražavaju potrebu za podrškom na putu roditeljstva, kao i to da je rijetko imaju priliku dobiti.

Tu smo potrebu prepoznali u Adopti. I sami posvojitelji, svjesni smo koliko je bitno razumijevanje, usmjerenje i podrška od strane onih koji dijele slično iskustvo. Kako bismo podržali obitelji nastale posvojenjem, u Adopti ponovno otvaramo grupu podrške za posvojitelje.

Sudjelovanje u grupi je namijenjeno svim posvojiteljima, bez obzira na bračni status, dob djece ili vrijeme zasnivanja posvojenja. Bitno je jedino da ste spremni na preispitivanje vlastitih gledišta i da se želite razvijati, na dobrobit svog djeteta i vas samih.

Grupa će se sastajati dvaput mjesečno u večernjim satima (uz ljetnu pauzu!) u prostorijama Adopte. Sudjelovanje u grupi obavezujuće je za sve susrete tokom godine.

Vašu želju za sudjelovanjem molimo javite nam na info[at]adopta.hr najkasnije do 21.04.2015.