chocoADOPTA PRIKUPLJA SREDSTVA ZA IZDAVANJE SLIKOVNICE  Mother for Choco I TREBAMO POMOĆ! Ciljani UKUPNI iznos koji trebamo prikupiti je 10.000,00 kuna, što uključuje vrijednost otkupa autorskih prava za tekst i ilustracije dok ćemo prijevod i lekturu volontirati.

Kako pomoći?

- Uplatama pojedinačnih donacija na račun ADOPTE s naznakom „Za Koka“ (svaki iznos je dobrodošao i cijenimo ga, a donacije od više od 100 kuna nagrađujemo slikovnicom nakon izdavanja);
- Širenjem informacije o prikupljanju sredstava prijateljima, poznanicima i poslovnim partnerima;
- Donacijama poduzeća kojima nudimo različite oblike zahvale, ovisno o dogovoru i uplaćenom iznosu.

Obavještavati ćemo vas redovito o prikupljenom iznosu!

Uplate na

ADOPTA - udruga za potporu posvajanju

Trg svibanjskih žrtava 1995. br. 2, Zagreb

IBAN: HR7223600001102203381

Zagrebačka banka Zagreb, Trg bana J. Jelacica 10

Kako smo došli do ove slikovnice?

U sklopu projekta To-to-tolerancija, kojeg je upravo provela Adopta, djeca vrtićke dobi su poučavana toleranciji različitosti s obzirom na strukture obitelji (razvedene obitelji, jednoroditeljske obitelji, posvojene obitelji). Iako se program sastojao od niza aktivnosti, jedna aktivnost je značajno iskočila kao visoko privlačna djeci, a istovremeno efikasna u poučavanju što je posvojena obitelj i prihvaćanje takve obitelji. Ta aktivnost je čitanje i obrada slikovnice Mother for Choco.

Slikovnica je na engleskom jeziku i nema hrvatski prijevod, što onemogućava njezino šire korištenje u radu s djecom - bilo roditelja koji žele pričati sa svojom djecom o posvojenju ili odgojitelja koji žele u vrtiću proraditi ovu temu.

Zbog izvrsnih reakcija djece na ovu slikovnicu, te namjere ADOPTE da metodologiju poučavanja različitosit proširimo na sve vrtiće u Republici Hrvatskoj, pokazala se jasna potreba izdati prijevod slikovnice Mother for Choco pa se Adopta odlučila na taj korak. Stoga tražimo donatore izdavanju slikovnice.

O slikovnici:  

Mother for Choco je priča o maloj papigici Choco/Koko koja traži svoju majku. Na temelju nekih fizičkih sličnosti prilazi različitim životinjama i pita ih žele li biti njezina mama (npr. žirafi jer je žuta ili pingvinu jer ima krila), no one uvijek pronalaze razloge protiv. Na kraju Koko već odustane kada susretne gospođu Medvjed koja mu pokaže kako se majka ponaša (ljubi, grli, igra se) i povede ga svojoj kući gdje se nalaze njezina ostala djeca koja također ne izgledaju kao ona (krokodil, gica i nilski konj). Koko je tako pronašao svoju majku i sretan je što ona izgleda upravo tako kako izgleda.

Evo ovako to izgleda: https://www.youtube.com/watch?v=oROOh6lDu-s

 

Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama i angažmanom pomoći i obiteljima i vrtićima u poučavanju jednakosti i različitosti!

Hvala svima na pomoći!

ADOPTA